Het bezorgen van de HelloFresh Box

10 juli 2015
door hellofresh Achter de schermen

  HelloFresh-bezorger Amin

  Elke week bezorgen we een box met gezonde recepten en verse ingrediënten bij onze klanten thuis! Maar wie is de bezorger bij jou aan de deur en hoe gaat het bezorgen precies in zijn werk? We spreken Amin vlak voordat hij de weg op gaat, zodat hij ons het een en ander uit kan leggen over het bezorgen van de HelloFresh Box.

  Amin in het kort

  “Ik ben Amin, 26 jaar en ik woon in Amsterdam. Mijn favoriete HelloFresh-recept is het Oosterse vispakketje met gestoomde broccoli en rijst.”

  Op de weg

  We vroegen Amin hoe het bezorgen in zijn werk gaat en welke dingen hij op de weg tegenkomt. “De dag begint in de ‘kantine’ waar ik altijd even een praatje maak met de andere chauffeurs en waar we instructies voor de rit ontvangen. Dan ga ik op pad in een HelloFresh-busje en probeer ik bij elke klant op tijd te zijn. Ik rijd voornamelijk in Amsterdam, wat ik heel fijn vind. Op deze manier leer ik de straten steeds beter kennen. Vaak komt Google Maps op mijn telefoon goed van pas, maar dat hoef ik al steeds minder te gebruiken. Dat scheelt op lange termijn natuurlijk flink wat tijd!” “Het is een uitdaging om elke rit zo foutloos mogelijk te rijden. Soms kom je dingen tegen die je niet verwacht, zoals een omleiding, een klant die niet thuis is of een flinke bui die het verkeer verstoort. Door ons zo goed mogelijk voor te bereiden, proberen we met alle chauffeurs zo goed mogelijk te bezorgen, maar het blijft vervelend als er dan toch iets fout gaat.”

  Amin is klaar om de weg op te gaan

  Aan de deur

  “Ik probeer altijd een praatje te maken met de klant. Het is altijd superleuk als mensen de box met een lach in ontvangst nemen en het is fijn als ik hun dag net ietsje leuker kan maken door de box te bezorgen. Soms vergeten mensen dat ze hun oude box weer aan mij mee terug kunnen geven, dus als ik er aan denk dan vraag ik vaak even of ze nog een oude box hebben liggen.”

  Teamwork

  Amin is niet de enige die onze boxen bezorgt. Elke week staan er meer chauffeurs paraat om de weg op te gaan. “We hebben veel contact met elkaar. Met sommige zit ik in een WhatsApp-groep, waar we elkaar op de hoogte kunnen houden van leuke dingen die we meemaken en waar we tips uitwisselen. Er worden natuurlijk ook de nodige grapjes gemaakt!”

  Heb jij nog vragen voor Amin? Stel ze in hieronder in een reactie en wie weet beantwoord Amin jouw vraag!
  Vorig artikel
  Recept voor hartige muffins Recept voor hartige muffins
  Volgend artikel
  Verschillende rijstsoorten op een rijtje Verschillende rijstsoorten op een rijtje

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  Yra Zwartendijk schreef:

  Dag Amin,

  Ik begeleid momenteel een jongeman van 32 jaar die graag als bezorger wil werken. Hello Fresh lijkt hem een leuk bedrijf om voor te werken. Kun jij ons aan de juiste contactpersoon helpen? Hij woont in de omgeving van Arnhem. In afwachting van je reactie.

  Met vriendelijke groet,

  Yra Zwartendijk

  Charlot van Scheijen schreef:

  Dag Yra,

  Dank voor je bericht!
  De selectieprocedure van bezorgers loopt niet via ons, maar via onze partners verspreid over Nederland. Aangezien de jongeman waar je over schrijft woont in de regio Arnhem, dan kan hij contact opnemen met Selectiepunt door gebruik te maken van de volgende link: http://selectiepunt.nl/vacature/enthousiaste-hellofresh-bezorger-duiven/ of een mail sturen aan annetvanderveen@selectiepunt.nl.

  Hoop dat je zo voldoende weet!

  Groeten,
  Charlot