Het vlees in de HelloFresh Box

5 augustus 2015
door hellofresh Achter de schermen

  Vlees in de HelloFresh Box

  Bij ons staat voorop dat de producten vers, gevarieerd en bovenal lekker zijn, dat vinden we belangrijker dan dat het product een keurmerk heeft.  Ingrediënten bevatten zo min mogelijk toevoegingen en onnodige smaakversterkers. Maar soms is het onoverkomelijk om gebruik te maken van bepaalde toevoegingen. Bij het vlees bijvoorbeeld. We vertellen je er hier meer over.

  We hebben onze slager gevraagd om meer uitleg te geven over de ingrediënten die jij op het etiket kunt vinden van het vlees dat in de HelloFresh Box zit. Dit is wat hij ons vertelde. “Soms worden er extra ingrediënten toegevoegd, zodat het vlees zijn kleur behoudt en zodat de kans op bacteriën tot een minimum worden beperkt.”

  E-nummers hebben vaak een negatief imago en ook wij zijn geen fan van e-nummers. Maar er zijn ook e-nummers die bestaan uit natuurlijke producten met eigenschappen die ervoor zorgen dat bacteriën geen kans krijgen en dat het vlees dezelfde kleur behoudt. Het is namelijk zonde als mensen denken dat het vlees niet meer houdbaar is, doordat het binnen een korte tijd kleur verliest. Dit zijn een aantal e-nummers die zo nu en dan in het vlees uit de box te vinden zijn.

  E300: Ascorbinezuur

  Ascorbinezuur (E300) heet in de volksmond vitamine C. Dit is een natuurlijk zuur dat aanwezig is in bijna alle groente en fruit. Voor commerciële doeleinden wordt vitamine C gemaakt door glucose (suiker) te fermenteren en oxideren. Deze anti-oxidant zorgt voor een betere kleurstabiliteit van het vlees. Wanneer dit voor vlees word gebruikt dan moet er worden vermeld dat het E300 of ascorbinezuur bevat. In de drogisterij mag ascorbinezuur worden verkocht als vitamine C.

  E330: Citroenzuur

  Citroenzuur komt in hoge concentraties voor in citrusvruchten maar ook in aardbeien en ander zacht fruit. Als toegevoegd ingrediënt wordt het gemaakt van melasse. Dit is een stroperige vloeistof, gemaakt van suikerriet en/of suikerbiet. Citroenzuur zit bijvoorbeeld in veel jam verwerkt. Het is goed om te weten dat citroenzuur als toegevoegd ingrediënten niets te maken heeft met citrusvruchten. Dit kan dus gerust worden gegeten door mensen met een citrus-allergie.

  E331: Natriumcitraat

  Simpel gezegd is natriumcitraat het natriumzout van het citroenzuur. 

  Natriumlactaat (melkzout)

  Natriumlactaat (melkzout) is het natuurlijke zout van het zuur genaamd melkzuur. Dit word verkregen door een natuurlijk proces toe te passen van fermentatie. De antibacteriële werking ervan vertraagt de groei van bacteriën. Natriumlactaat wordt wereldwijd toegepast in vleesproducten voor een verbetering van de microbiologische stabiliteit op een natuurlijke basis. Lactaat wordt onder meer toegepast in gehaktsoorten, vleeswaren, vlees en vleesbereidingen. Melkzout heeft niets te maken met koemelk en kan dus met een gerust hart worden gegeten door mensen met een koemelkallergie en een lactose-intolerantie. 

  Heb jij nog een vraag over het vlees in de HelloFresh Box? Laat het ons dan vooral weten!

  Vorig artikel
  Nieuw: de HelloFresh-app voor iOS Nieuw: de HelloFresh-app voor iOS
  Volgend artikel
  Jullie HelloFresh foto’s Jullie HelloFresh foto’s

  Gerelateerde artikelen