Jan Gotjé & HelloFresh

8 september 2016
door Frederieke Achter de schermen

  Jan-junior-en-zijn-moeder-Gitta

  Een echt Amsterdams familiebedrijf: dat is notenboer Jan Gotjé. Benieuwd naar het hele verhaal?
  Ken jij ze nog? De traditionele familiebedrijven waarin elk familielid zijn of haar bijdrage levert en waarbij kwaliteit ten allen tijden voorop staat? Jan Gotjé is er zo eentje!

  Terug naar de jaren ‘50

  Het begon allemaal bij Jan Gotjé. Na de Tweede Wereldoorlog kocht en verkocht hij, als ware markthandelaar, verschillende partijen ongeregelde goederen. Op een dag besloot hij versgebrande pinda’s en cashewnoten te verkopen op de Lindengracht. Het bleek een groot succes en Jan werd al snel een begrip. In die tijd waren noten een luxeproduct, maar Gotjé bracht daar met zijn kraam verandering in. Het bedrijf bleef groeien. De zoon van de oprichter Jan Gotjé, Jan senior, is in 1977 voor zichzelf begonnen en sindsdien staat hij aan het roer!

  Ook zoon Jan junior, dochter Patricia, hun moeder Gitta en schoonzoon Andy werken elke dag vol passie om zoveel mogelijk mensen blij te maken met de lekkerste nootjes.

  Notenboer Gotjé en HelloFresh

  Inmiddels staat Jan Gotjé niet alleen op de markt, sinds 2003 op de Albert Cuyp welteverstaan, maar kan ook iedereen met een HelloFresh Box genieten van lekkere versgebrande noten. Het motto van Jan Gotjé, “kwaliteit tegen redelijke prijs en altijd vers”, past helemaal bij onze visie op eten. Zo worden alle noten pas gebrand als de bestelling binnen is, zodat alles vers is. De selectiecriteria zijn in de tijd niet veranderd; er wordt altijd gezocht naar de meest smaakvolle en grootste noten uit met zorg geselecteerde landen.

  De favoriete noot van Patricia zelf is de walnoot. “Soms vinden mensen walnoten bitter, maar als je een goede walnoot eet proef je de licht-zoete en zuivere smaak!”

  Wat is jouw favoriete nootje?

  Vorig artikel
  Een kijkje achter de schermen bij HelloFresh Een kijkje achter de schermen bij HelloFresh
  Volgend artikel
  Zelfgemaakte mayonaise – zo doe je het Zelfgemaakte mayonaise – zo doe je het

  Gerelateerde artikelen