Kerstmarkten in Nederland

18 december 2013
door Kirsten Achter de schermen

  Volgende week begint de kerstvakantie: voor veel mensen het uitgelezen moment om tot rust te komen en te genieten van de feestdagen. Wij vinden het leukste aan deze tijd dat je kunt genieten van kerstsferen. En waar kan dit nu beter dan op een kerstmarkt? HelloFresh heeft wat kerstmarkten in Nederland voor je op een rijtje gezet, waar je jezelf helemaal in kerstsferen kunt dompelen. 

  Valkenburg

  De voormalige vestingstad Valkenburg wordt ieder jaar voor een paar weken omgetoverd tot een sfeervolle, knusse kerststad. Bewonder de kerstparade, een sprookjesachtige optocht met praalwagens en muziek, en bezoek de Gemeentegrot en Fluwelengrot. In deze grotten kun je genieten van een bijzondere ondergrondse kerstmarkt, met muziek, feestelijk versierde kerststalletjes, kerstverlichting en romantische kerstmuziek! Deze prachtige kerstmarkt in Valkenburg is zeker de moeite waard om te bezoeken als je in de stemming wilt komen voor de naderende feestdagen! 

  kerstmarkt

  Maastricht

  Ook de hoofdstad van Limburg brengt je in kerstsferen. Het Vrijthof wordt prachtig versierd met kerstverlichting en op de kerstmarkt van Maastricht kun je genieten van allerlei lekkernijen. In het Vrijthof Paviljoen kun je luidkeels meezingen met bekende kerstliedjes en op de ijsbaan kun je lekker schaatsen. Er is genoeg te doen! En heb je zin om te kerstshoppen? Dan is Maastricht de stad bij uitstek! 

  Kerstmarkt Maastricht

  Amsterdam Light Festival

  Ook in het midden van het land is wat te beleven! Amsterdam heeft niet alleen kerstmarkten op het Leidseplein, Rembrandtplein en het Beursplein, Amsterdam staat van 6 december tot en met 19 januari 2014 ook in het teken van Amsterdam Light Festival. Dit is een cultureel lichtfestival, waarbij allerlei gebouwen en bruggen kunstzinnig worden verlicht. Het zorgt voor een sprookjesachtig geheel, waarbij Amsterdam letterlijk en figuurlijk wordt opgelicht! Al varend kun je via de route Water Colors genieten van alle kunstwerken langsde grachten en de Amstel en de wandelroute leidt je door de Amsterdamse binnenstad.

  Amsterdam light festival

  Fijne Feestdagen Festival in Eindhoven

  Van 16 november tot en met 5 januari staat Eindhoven in het teken van de gezellige winterperiode! Het Fijne Feestdagen Festival is een tijd waarin creatieve, uitdagende, knusse activiteiten te doen zijn door de hele stad. Op de markt kun je heerlijk schaatsen en op verschillende plekken in de stad kun je gezellige kerstmarkten bezoeken. Er zijn optredens van bands en singer-songwriters en in het Piazza Center staat een podium waar verschillende culturele optredens worden gegeven. Kijk op de website voor het programma!

  fijne feestdagen festival

  Vorig artikel
  Kerst-ravioli met truffel en Parmezaan Kerst-ravioli met truffel en Parmezaan
  Volgend artikel
  Detoxsmoothie voor na Kerst Detoxsmoothie voor na Kerst

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  Eddy schreef:

  Vraagje , wordt er ook geleverd in Belgie ?
  Grtz Eddy

  Hellofresh Marlies schreef:

  Hi Eddy, helaas nog niet! Je kunt hier zien waar en wanneer we leveren in Nederland: http://www.hellofresh.nl/landelijke-bezorging/.