Onze favoriete volkoren granen

19 november 2013
door Kirsten Achter de schermen

  volkoren granenVolkoren graanproducten passen in een gezond voedingspatroon. Volkoren graanproducten bevatten namelijk meer voedingsvezels, die zorgen voor een verzadigd gevoel en die je daardoor helpen bij het behouden van een gezond gewicht. Dit feit is ons bij HelloFresh natuurlijk bekend en we streven ernaar om regelmatig volkoren producten in de HelloFresh Box te doen. Maar naast volkoren pasta kom je ook wel eens dingen tegen in de box zoals couscous, bulgur en quinoa. Maar wat zijn dit dan voor graansoorten? En zijn ze gezond? Veel mensen kennen deze producten niet en daarom vertellen we je in deze blog meer over deze graanproducten!

  Volkoren granen

  Couscous

  We houden niet alleen van couscous omdat het zo snel klaar is, het is ook nog eens een erg gezond product! Couscous is rijk aan vezels, B-vitamines, vitamine E en mineralen, zoals ijzer, calcium, kalium en magnesium. Het is een graanproduct dat bestaat uit kleine korrels, die gemaakt zijn van griesmeel. Couscous neemt de smaak van sauzen en kruiden goed op, waardoor het een erg lekker product is om mee te koken! Je kunt op een makkelijke manier een lekkere couscoussalade maken, door groenten, feta, je favoriete kruiden, peper en zout toe te voegen aan couscous.

  volkoren granen

  Quinoa

  Quinoa wordt steeds bekender: je vindt het op menukaarten in restaurants, het ligt in de supermarkt en… je vindt het regelmatig in de HelloFresh Box! Quinoa is eigenlijk geen graanproduct, want het bestaat uit de zaden van een quinoaplant. Quinoa bevat meer voedingsvezels dan rijst, pasta en aardappelen. Daarnaast is het rijk aan vitamine B2, vitamine E en ijzer, koper en magnesium.  De koolhydraten in quinoa worden langzaam afgebroken, wat zorgt voor minder schommeling in de bloedsuikerspiegel. Hierdoor geeft quinoa langer energie aan je lichaam en zorgt het ervoor dat je lichaam minder vet aanmaakt! Bovendien is quinoa enorm veelzijdig: je kunt het bijvoorbeeld ook eten als ontbijt, als alternatief voor havermout.

  volkoren granen

  Bulgur

  Bulgur is een graanproduct, gemaakt van verschillende soorten tarwe. Het zit boordevol goede voedingsstoffen, zoals ijzer en magnesium, en is rijk aan vezels en daarom is het een goede vervanging van pasta, rijst en aardappelen. In de HelloFresh Box zit geregeld volkoren bulgur, maar deze volkoren variant is helaas niet te koop in gewone supermarkten. Je kunt het wel vinden in de meeste natuurvoedingszaken of Turkse supermarkten.

  Wat is jouw favoriete graanproduct? En welk product zou je wel vaker in de box tegen willen komen?

  Vorig artikel
  3 tips om meer vitamines binnen te krijgen 3 tips om meer vitamines binnen te krijgen
  Volgend artikel
  Bestel de HelloFresh Kerstbox met 10% korting Bestel de HelloFresh Kerstbox met 10% korting

  Gerelateerde artikelen