Scholfilet in de HelloFresh Box

22 augustus 2014
door Wendy Achter de schermen

  ScholScholfilet is een magere vis met een vrij neutrale smaak, maar is juist daardoor goed te combineren met rozemarijnaardappelen en een salade.Wil je meer weten over de dit platvisje die volgende week in jouw box zit? Lees dan snel verder.

  Platvis

  De schol is een platvis en zwemt dus niet rechtop. Echter zwemmen de kleine schollen na de geboorte wel rechtop. In de zes opvolgende weken worden de vissen groter en uiteindelijk ‘vallen ze om’ en zwemmen ze zoals een echte platvis. De schol is aan één zijde donkerbruin tot donkergroen gekleurd en heeft heldere oranjerode stippen over het lichaam.

  Schol uit de Noordzee

  Doordat schol leeft op de bodem van de zee kan de smaak van schol behoorlijk verschillen. De schol uit jouw box komt uit de Noordzee en eet vooral zandspiering, een kleine vis, waardoor de smaak van de vis zacht en verfijnd is. Schol is een magere vis die veel eiwitten, vitaminen en mineralen bevat en dus erg gezond is!

  Blog2

  Nieuwe vangstmethode

  Schol zit in de zeebodem verstopt. De visser moet de vis dus zien op te schrikken om hem in zijn netten te krijgen. Door middel van een nieuwe vangstmethode worden de vissen opgeschikt door sleepdraden met stroompulsjes. Door de schrik zwemmen de vissen omhoog en belanden ze in het visnet. Deze methode beschadigd de zeebodem veel minder dan oudere methodes en zorgt voor minder bijvangst. Daarnaast verbruiken de boten minder brandstof wat dus weer ten goede komt aan het milieu! Na de vangst wordt de vis zo snel mogelijk gefileerd en verpakt en in jouw HelloFresh Box verpakt. Op die manier eet je volgende week letterlijk een heerlijk visje van Hollandse bodem.

  Blog3

  Wat is jouw favoriete vis?

  Vorig artikel
  3 producten om je beter te voelen 3 producten om je beter te voelen
  Volgend artikel
  Bezorging op zondag Bezorging op zondag

  Gerelateerde artikelen