Snoep verstandig, eet een… paprika

30 mei 2017
door Sanne van Dartelen Tips en Tricks

  Het dilemma waar iedereen die kinderen heeft vroeg of laat voor komt te staan: snoep. Wel of niet? En hoe vaak? 

  Er is steeds meer aandacht voor gezond eten en de effecten van veel suiker in je dieet. Een prettige bijkomstigheid daarvan is dat er nu ook veel andere opties zijn naast gewoon snoepgoed.

  Het is misschien even wennen, maar na de snacktomaatjes en de mini-komkommer is het nu tijd voor… *tromgeroffel*… de snackpaprika!

  Ben jij ze al eens tegengekomen in de supermarkt? Knalrode of oranje paprika’s, maar dan in mini-formaat.

  snackpaprika's

  Is dat nou lekker?

  Ja, dus! Een paprika is natuurlijk wel een heel ander soort groente dan tomaat (wat eigenlijk een vrucht is, maar vooruit) en komkommer, en lijkt misschien minder geschikt om uit het vuistje te eten, maar niets is minder waar. De snackpaprika is een speciaal geteelde variant en bevat bijvoorbeeld bijna geen zaadjes in vergelijking met zijn grote broer.

  Behalve dat er weinig tot geen zaadjes in zitten, is de snackpaprika ook een stuk zoeter. Daarom is het ook zo’n geschikte snack voor kinderen. Vooral de oranje variant is favoriet, want, net als in ‘gewoon’ paprikaformaat is de oranje snoeppaprika de zoetste. Meer weten over de verschillende smaken die horen bij de verschillende kleuren paprika? Je leest het hier »

  Genoeg groente

  Nog een reden waarom paprika’s snoepen een goed idee is, is dat je kind op die manier ongemerkt extra groente binnenkrijgt. Uit onderzoek van het Vigez blijkt dat Belgische kinderen gemiddeld slechts 96 gram groenten en 120 gram fruit eten. Groente snoepen is dus extra fijn – het is lekker en alle beetjes helpen richting de norm van 100 gram groente per dag voor kleuters en 250 – 300 gram groente per dag voor oudere kinderen.

  Traktaties

  Vind je het ook altijd zo moeilijk om een gezonde traktatie te bedenken voor op school? Snackpaprika’s schieten te hulp! Je kunt ze vullen met kruidenroomkaas of aan een touwtje rijgen om er kettingen van te maken.

  Feestelijk én gezond!

  Vorig artikel
  IJsblokjes met verse kruiden IJsblokjes met verse kruiden
  Volgend artikel
  Een tafel vol groen Een tafel vol groen

  Gerelateerde artikelen