Witlof uit Nibbixwoud

20 oktober 2014
door Frederieke Achter de schermen

    Witlof

    Deze week is witlof het ingrediënt van de week. Wat weet jij nu eigenlijk over lof? Wij kunnen je meer vertellen over de witlof uit Nibbixwoud die je in de HelloFresh Box kunt vinden.

    De herkomst of “With Love uit Nibbixwoud”

    De lof in de box van aankomende week wordt geleverd door Spruit Witlofkwekerij uit Nibbixwoud. Dit familiebedrijf van Roel en Marian produceren samen met hun 3 zonen het hele jaar witlof. Zoals ze zelf zeggen: “Vers voor u geproduceerd With Love!”

    Witlof

    Witlof, een bladgroente net als andijvie, heeft 2 jaar nodig voordat het op jouw bord terecht kan komen. In mei wordt er in de IJsselmeerpolders en in Zeeland buiten gezaaid in de open grond, waar het zaadje uitgroeit tot een wortel die in de herfst gerooid wordt. Deze wortel, de basis voor een krop, wordt binnen gezet zodat het daar mooi kan groeien tot een witte krop.

    Witlof

    Veel lof voor de witlof

    Lof is niet alleen lekker, het bevat ook veel gezonde voedingsstoffen. Zo bevat deze bladgroente bitterstof, waar geneeskrachtige werkingen aan worden toegeschreven. Daarnaast helpen de mineralen in witlof bij een goede vochtafdrijving. Last but not least, het foliumzuur dat er zit, zorgt voor een goede darmflora.

    Trouwens: gemiddeld wordt er in Nederland 3.2 kilo lof per persoon gegeten per jaar.

    Wat weet jij over witlof dat wij niet weten? Laat het ons weten.

    Vorig artikel
    Kooktechnieken: deksel erop of eraf? Kooktechnieken: deksel erop of eraf?
    Volgend artikel
    Ingrediënt van de week: spruitjes Ingrediënt van de week: spruitjes

    Gerelateerde artikelen