Ingrediënt van de week: spruitjes

27 oktober 2014
door Frederieke Achter de schermen

  Hollandse spruiten

  Spruitjes. Voor de één een lust, voor de ander misschien eerder een last. Wij hopen jullie met de spruitjesrecepten in de box zitten aangenaam te verrassen. Verse Hollandse spruiten vormen de basis. Lees hier hoe ze van het land komen en waarom ze zo oergezond zijn.

  De spruiten uit de HelloFresh Box worden in Zeewolde geteeld. In Flevoland groeien de zaadjes uit tot groene spruiten: de okselknoppen van de spruitkool. Spruitkool is de groente die in de volle grond staat en deze wordt gezaaid tussen februari en april. Je hebt vroege tot late rassen, waarbij de oogst begint in bijvoorbeeld augustus en pas in maart eindigt.

  spruitjes

  Spruiten staan bekend om het hoge gehalte vitamine C. Wist je dat 200 gram bijna 75% van de dagelijkse behoefte aan foliumzuur bevat en meer dan 300% van de dagelijkse behoefte aan vitamine C? Een topgroente voor je energielevel en weerstand dus!

   De verse spruitjes bereid je met gebakken zalmfilet, komijnekaas en aardappelpuree. Bekijk dit gezonde recept.

  Vorig artikel
  Witlof uit Nibbixwoud Witlof uit Nibbixwoud
  Volgend artikel
  Gember: goed voor een beginnende verkoudheid Gember: goed voor een beginnende verkoudheid

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  Inge Clevers schreef:

  Beste “hello-freshers”,

  Jullie zijn een uitkomst in ons gezin. Iedereen weet nu dat we “eten wat de pot schaft”. Na jarenlang soms wel 3 verschillende maaltijden per dag te maken voor alle leden van het gezin (ik eet geen vlees, zoon eet geen kaas en wil het liefst alleen maar vlees 😛 en dochter eet alles wat zoon niet lust, whahaha), ben ik eindelijk verlost van dit probleem. Het grappige is dat iedereen (!!!) enthousiast is, alles smaakt super lekker en is vers (mijn vereiste). Kaas houd ik soms apart en ook als je geen vlees eet is er met de meeste recepten eenvoudig een mouw aan te passen (en heeft mijn zoon meer…). Spruitjes ga ik deze week gewoon ook proberen (enige groente die ik zelf niet zo lekker vind, maar dat is vast door de traditionele bereidingswijze van mijn moeder gekomen..) Wist niet waar dit in de blog te plaatsen, dus hierbij maar bij de spruitjes!! Superbedankt voor alles, ik ben voor altijd fan van jullie!!!