Zuurkool: van land tot op jouw bord

26 november 2014
door Frederieke Achter de schermen

    Zuurkool Kramer's krautboy

    Zuurkool is een van de weinige groenten die niet direct, vers van het land, op jouw bord beland. Het heeft namelijk wat tijd nodig. Lees hier hoe het in de HelloFresh Box van volgende week terecht komt! 

    Van wittekool tot zure kool

    De zuurkool die in de HelloFresh Box zit is begonnen als wittekool op de akkers van Noord-Holland. Hier heeft de kool 8 maanden kunnen doorgroeien. Als de wittekool uitgegroeid is, worden de buitenste bladen en de harde kern verwijderd. Dan wordt de rest fijn gesneden en na toevoeging van wat zout gaat de kool spontaan gisten. De kool wordt zo’n 3 tot 8 weken afgedekt bewaard. In deze tijd wordt de zuurkool mildzuur van smaak en licht verteerbaar.

    Zuurkool Kramer's Krautboy

    Wijnzuurkool

    De kool in de HelloFresh Box heeft dit keer een bijzondere smaak, er is namelijk witte wijn aan toegevoegd. Ook heeft de kool een knapperige bite, wat perfect past bij de walnoten die je gebruikt voor de zuurkoolschotel uit de oven. Bekijk hier alvast het recept!

    Zuurkoolschotel

    Wil je weten waarom deze kool al eeuwenlang bekend staat als gezonde groente? Lees hier meer! 

    Vorig artikel
    Kerst in Australië Kerst in Australië
    Volgend artikel
    Het verschil tussen rode en groene pesto Het verschil tussen rode en groene pesto

    Gerelateerde artikelen