Keukengerei

Tips & tricks: gember schillen

In de keuken 8 januari 2015

Gember! Een geliefd ingrediënt wat je op veel manieren kunt gebruiken! Zo hebben we al eens verteld dat je er heerlijke thee van kunt maken. Als je het in (...)

Lees meer

4 reacties

Sandra schreef:

Hoi, overgebleven gember kun je ook in een potje met aarde doen. Na enige tijd komen er scheuten aan die je weer kunt gebruiken.

Frederieke schreef:

Goede tip! Bedankt voor het delen Sandra:)

Janine schreef:

dus dan gebruik je die sprieten die eruit komen??

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Overgebleven ingrediënten uit de box bewaren

In de keuken 13 november 2014

Jullie vragen ons soms hoe je dat doet: overgebleven ingrediënten uit de box bewaren. Daarom hebben wij nu een aantal tips voor jullie op een rijtje gezet. Staat het (...)

Lees meer

19 reacties

Mark schreef:

Hi Maartje,

Op de site zie ik dat jullie nu een lijst hebben gemaakt van eerdere recepten. Het zou voor gebruikers denk ik heel nuttig zijn als je daar in zou kunnen zoeken, bijvoorbeeld op ingredient, dan kun je aan de hand van vlees, vis, groeten etc snel ideeen opdoen voor passende gerechten.

Met vriendelijke groet, Mark

Frederieke schreef:

Hi Mark, bedankt voor je bericht. Als je naar ‘alle gerechten’ gaat (via http://www.hellofresh.nl), kun je linksonder een zoekterm invullen, zoals bijvoorbeeld ‘zalm’ of ‘spaghetti’. Succes! Groet, Frederieke

Yolanda van der Linden schreef:

Hebben jullie ook glutenvrije recepten?

Frederieke schreef:

Goedemorgen Yolanda, helaas hebben wij geen glutenvrije recepten. Wel kun je van te voren het weekmenu bekijken (via deze link:http://bit.ly/1sGoOfG), zodat je eventueel zelf kan inschatten waar je bepaalde ingrediënten kunt vervangen voor een glutenvrije variant. Mocht je nog vragen hebben, dan hoor ik het graag! Groetjes, Frederieke

Anneke schreef:

Ik moet voor de 1 persoons box vaak een citroen of limoen over 2 of 3 maaltijden verdelen. Hoe bewaar ik een halve of kwart citroen/limoen?

Frederieke schreef:

Goede vraag Anneke. Dit kun je het beste in de koelkast bewaren, eventueel met wat vershoudfolie om te voorkomen dat de citroen/limoen uitdroogt. Groetjes, Frederieke

Beetje schreef:

Giet een beetje azijn op een schoteltje en leg de citroen met de snijkant in de azijn.

Frederieke schreef:

Bedankt voor het delen van deze tip!

Kim schreef:

Ik zag afgelopen week een aflevering van Saving with Jamie voorbij komen en Jamie Oliver gaf als tip om rode peper in een laagje zout te steken totdat je deze weer gebruikt. Dan blijft deze vers.

Frederieke schreef:

Goede tip! Bedankt voor het delen Kim!

Jolanda schreef:

Kan de zalmfilet ingevroren worden? En de garnalen?

Frances van Bekkum schreef:

Ik vraag me af wat andere ‘Hello Freshers’ met al die kwart of half gebruikte zakjes specerijen doen? Gewoon toevoegen aan het traditionele kruidenrekje gaat/past niet ivm de verscheidenheid aan kruidensoorten…. Iemand een tip? Misschien een leuk idee voor Hello Fresh om kruidenbuisjes of iets dergelijk te ontwerpen en cadeau te doen? (-:

Frederieke schreef:

Goedemorgen Frances,
Wat een goed idee van die kruidenbuisjes. Ik geef het direct door aan mijn collega’s! Zelf bewaar ik alle zakjes allemaal op 1 plek, zodat ik elke week gemakkelijk kan checken of ik nog een open zakje heb. Zo voorkom ik dat ik 4 zakjes geopende oregano heb bijvoorbeeld. @ andere HelloFresh’ers: wat zijn jullie tips?
Groetjes,
Frederieke

Tineke Zeeff schreef:

Ik gooi inderdaad de restjes bij de (winkel)kruidenpotjes en ik heb losse kleine plastic bakjes met deksel staan voor als ik toevallig dat soort kruiden(nog) niet heb, of als zo’n potje niet open wil. Stickertje er op, klaar.

Charlot van Scheijen schreef:

Goed idee Tineke!
Groeten,
Charlot

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tips & tricks: zelf falafel maken

Ingrediënten 10 november 2014

Falafel in volkoren pita met tomatensaus, koriander en limoen. Dit zit er volgende week in de box! Het deeg van onze leverancier Maza, wat voornamelijk uit kikkererwten bestaat, gebruik je om falafel van te maken. Zelf falafel maken? Bekijk onze ‘how to’ tips.

Lees meer

2 reacties

Elri schreef:

Wil dit vandaag maken maar mis het vlees hoe wat wat kan ik dit toevoegen ?

Frederieke schreef:

Sorry voor mijn late reactie Elri. Ben je er zelf nog uitgekomen en heeft het goed gesmaakt? Groetjes, Frederieke

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

DIY: maak je keuken winterproof

In de keuken 3 november 2014

Vind jij het ook tijd voor wat extra gezelligheid nu de dagen steeds donkerder worden? Dit is onze top 3 van leukste manieren om je keuken winterproof te maken.

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Kooktechnieken: deksel erop of eraf?

In de keuken 17 oktober 2014

Bij de recepten in de box staat er vaak of je ingrediënten met of zonder deksel moet koken of moet laten rusten. Deksel erop of eraf: waarom eigenlijk? Wist (...)

Lees meer

3 reacties

Miranda schreef:

Beste HelloFresh,

Recent een cadeaukaart gekregen van 20 euro. Vind het erg jammer dat deze niet te besteden is mits je er 50 euro bijlegt; geef dan geen cadeaukaart weg!

Marjolein schreef:

Ja dat gevoel had ik ook maar toch de stap gewaagd en ik laat twee boxen komen en tot nu toe bevalt het ons goed, die 20 euro maakte de stap wel iets makkelijker om het te gaan proberen maar ik snap je gevoel; het was ook mijn eerste reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

HelloFresh kookworkshop

Achter de schermen 19 september 2014

Lees meer

1 reactie

Hans Dielessen schreef:

Kunnen jullie dat ook eens in Tilburg organiseren? lijkt mij heel leuk om mee te doen.
Groetjes Hans Dielessen

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Tips & tricks: vispakketje

Onze recepten 29 augustus 2014

Aankomende week ga je een vispakketje maken uit de oven. Dit is een heerlijke en makkelijke manier om je vis te bereiden. Je pakt de vis samen met kruiden en (...)

Lees meer

9 reacties

tjitske schreef:

Kiezen jullie voor het rooster of de bakplaat en waar in de oven? Beneden, midden of boven?

Wendy schreef:

Hi Tjitske, het maakt niet uit of je een bakplaat of rooster gebruikt. Je kunt de vis het beste in het midden van de oven garen. Succes! Groetjes, Wendy

Nancy stada schreef:

Op hoeveel graden moet het in de oven, dat is nergens terug te vinden!

Wendy schreef:

Hi Nancy, de oven moet op 220 graden. Succes! Groetjes, Wendy

Harriet schreef:

De aardappelpuree maken jullie met mosterd. Als je dit niet wilt gebruiken waardoor kan ik het dan vervangen?

Wendy schreef:

Hi Harriet, als je niet zo gek bent op mosterd kan je dit gewoon weglaten! Wil je toch een pittig smaakje kun je een klein beetje chilipoeder door de stappot roeren! groetjes, Wendy

Boris schreef:

Recept was prima, maar de koolvis in mijn pakket was droog, een muffe smaak en met een onaantrekkelijke grijze kleur. Op de foto op de voorkant van het boekje van deze week ziet de vis er veel smakelijker uit en lijkt mij ook eerder kabeljauwfilet dan koolvis!

Ellen Waardenburg schreef:

De vis is altijd zo lekker vers maar deze vis rook zo vissig.
Ik heb nagevraagd bij mijn kennissen en familie die vonden helaas hetzelfde.

Irma schreef:

Deze week mijn eerste pakket ontvangen. We zijn blij verrast door de lekkere recepten en het gemak waarmee alles klaar te maken is.
Alleen 1 kritische noot: 1 van de geleverde citroenen was al behoorlijk rot en de andere was een mini citroentje. Was wel jammer want ik had 2x zowel de schil als het sap nodig.
En de portie vlees en vis is wat aan de weinige kant voor 2 flinke eters.
Verder top!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Knoflook: tips & tricks

In de keuken 26 juni 2014

Knoflook is berucht om zijn geur maar wordt over de hele wereld veel gebruikt. Vooral rond de Middellandse Zee en in Azië.  Je kunt het rauw eten, maar dan is (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Top 3 keukenhulpjes

In de keuken 28 februari 2014

Vorige week vroegen wij jullie op onze Facebookpagina wat jullie het gemakkelijkste keukenhulpje vinden. Marlies van HelloFresh gaf al aan dat zij een ananassnijder het gemakkelijkste foefje in haar keuken (...)

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Leren HelloFresh receptenhouder

Achter de schermen 22 februari 2014

Naast onze eigen receptenhouder, heeft een creatieve en enthousiaste afnemer van de HelloFresh Box een prachtige weekmap gemaakt. Lizelot Verheijdt, van LOT5 Design, heeft deze exclusieve HelloFresh receptenhouder ontworpen, zodat je nooit meer een receptenboekje kwijt raakt. Wat een leuk idee!

Lees meer

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk meer