Zoet

Fruit met chocolade

Gerechten 2 december 2015

Fruit met chocolade. Volgens velen een ideale combinatie! Ook wij zijn fan.

Lees meer

Zo maak je zelf een halloween recept voor Frankenstein-lolly’s

Gerechten 27 oktober 2015

Halloween staat voor de deur. Overgewaaid vanuit Amerika en inmiddels ook in Nederland een extra goede reden om de keuken in te duiken met dit halloween recept.

Lees meer

Tips voor de herfstvakantie – deel 1

In de keuken 13 oktober 2015

De herfstvakantie is iets om naar uit te kijken, maar soms (zeker als het weer niet helemaal meewerkt en het dagenlang grijs, koud en regenachtig is), kan het best een (...)

Lees meer

1 reactie

Gabriella schreef:

Wat een leuke tips! De Olmenhorst is ook 1 van onze favorieten. We gaan er regelmatig naar toe, zeker tijdens de plukdagen. Een echte aanrader!

Tips voor de zoetekauw

Onze recepten 2 oktober 2015

Ben jij ook aangestoken door Heel Holland Bakt? Dit zijn tips die het werk in de keuken van een zoetekauw nog gemakkelijker maakt!

Lees meer

Lekker en gemakkelijk ontbijtrecept met chiazaad en kiwi

Gerechten 28 augustus 2015

De hype rondom chiazaad is inmiddels redelijk gaan liggen, maar dat neemt niet weg dat het een heerlijke toevoeging kan zijn bij het ontbijt. Dit recept voor de vroege vogels (...)

Lees meer

3 reacties

Daisy schreef:

Kokosmelk: welke kokosmelk wordt daarmee bedoeld? Van die kokosmelk waar je ook curry’s mee maakt? Is dat niet heel erg vet? Ik ken ook rijst-kokosmelk van bijvoorbeeld Provamel. Ik hoor het graag!

Petra schreef:

Dit recept is absoluut niet suikervrij. Zowel de kiwi als de honing bevatten een respectabele hoeveelheid suiker. Het is alleen vrij van geraffineerde suikers, wat iets heel anders is.

Voor Daisy:
Kokosmelk kun je met verschillende vetgehaltes kopen, van 2 à 3% tot bijna 20%, deze laatste wordt ook wel kokosroom genoemd. Wil je weten welke je hebt lees dan de kleine lettertjes.

Monique schreef:

Het recept gemaakt met magere yoghurt en een beetje kokosrasp (geen kokosmelk in huis). Vond het erg lekker!

Zacht zomerfruit van Wil

Achter de schermen 8 augustus 2015

Na een paar maanden van vooral peren en appels is er nu weer zacht zomerfruit in overvloed. Thomas nam een kijkje bij een van onze fruitleveranciers Wil.

Lees meer

Recept voor volkoren ontbijtkoek

Gerechten 24 juli 2015

Met dit recept maak je een kruidige volkoren ontbijtkoek met dadels en rozijnen. Je brengt het op smaak met kaneel, gember, koekkruiden en mandarijnrasp. Zonder toegevoegde suikers dus!

Lees meer

8 reacties

evelien herman schreef:

volkoren ontbijtkoek met dadels ga ik zeker proberen. Ben eigenlijk op zoek naar een recept met vijgen. Heb een vijgen boom en die hangt erg vol. Om zo te eten is al lekker maar hebben jullie ook een recept met vijgen?

Frederieke schreef:

Hi Evelien, leuk dat je een vijgenboom hebt! Op dit moment staat er geen recept met vijgen op het blog, maar ik ga eens kijken of ik hier verandering in kan brengen! Groetjes, Frederieke

Marike schreef:

Heb hem vanmiddag gemaakt met wat kleine aanpassingen. Volkoren tarwemeel ipv roggemeel omdat ze dat niet hadden in de supermarkt en rasp van sinaasappel ipv mandarijn om dezelfde reden. Net even geproefd en hij is heerlijk, lekker kruidig!!

Frederieke schreef:

Wat leuk om te horen dat het lekker was Marike:)

Jessicatsd schreef:

Dit recept ga ik vandaag proberen. Volgende week gaan de kinderen weer naar school en dit is een mooi gezond alternatief voor de 10 uur pauze in plaats van ontbijtkoek of een boterhammetje.

Frederieke schreef:

Dat klinkt goed Jessica! Laat je ons weten of het in de smaak valt bij de kids? Fijn weekend! Groetjes, Frederieke

Joke schreef:

Moet deze koek in de koelkast bewaard worden? Na een paar dagen buiten de koelkast kwam er schimmel op.

Frederieke schreef:

Hi Joke,
Wat jammer dat er zo snel schimmel op de koek kwam. In principe moet de koek het een paar dagen buiten de koelkast volhouden, maar als je er langer van wilt genieten dan is het inderdaad goed om de koek na een paar dagen in de koelkast te bewaren.
Heeft de koek, voordat er schimmel ontstond, wel lekker gesmaakt?:)
Groetjes,
Frederieke

Fruitspiesjes met chocolade

Onze recepten 22 juli 2015

Deze fruitspiesjes met chocolade zijn een gemakkelijke en gezonde snack voor een feestje. Of gewoon voor tussendoor. De combinatie van chocolade en pistachenoten is heerlijk. Doordat je pure chocolade, fruit (...)

Lees meer

4 Italiaanse picknickrecepten

Ingrediënten 16 juli 2015

Niets lekkerder dan een picknick in de buitenlucht. Waan je in Italië met deze 4 tips voor een echte Italiaanse picknickrecepten.

Lees meer

2 reacties

Rianne Ondersteijn schreef:

Weet je wat ook erg lekker is gefrituurde aubergine……aubergine in plakjes snijden bestrooien met zout een uur of 2 uitlaten lekker. droog deppen en dan door de bloem en frituren in zonnebloem olie……heeerlijk….kan ook met courgette natuurlijk…

Frederieke schreef:

Dat klinkt heerlijk Rianne! Superleuk dat je jouw tip met ons deelt:) Dankjewel daarvoor. Groetjes en een fijne dag,
Frederieke

Ananas van de barbecue

In de keuken 10 juli 2015

Ananas; een tropische vrucht met een zoete smaak. Ananas wordt zo goed als rijp geplukt, omdat deze vrucht nauwelijks narijpt.  En van de barbecue is ie goddelijk, geloof ons maar. (...)

Lees meer

1 reactie

Mooie overzichtelijke website hebben jullie.

Gr. Annemieke

Bekijk meer