De Kerstbox: panna cotta met stoofperen

22 december 2014
door hellofresh Onze recepten

  De Kerstbox: het nagerecht

  Heb jij de Kerstbox besteld? Afgelopen weken heb je kunnen lezen over het voor- en hoofdgerecht, vandaag vertellen we je meer over het nagerecht, waar jij hopelijk met kerst ook heerlijk van gaat genieten. Het dessert is panna cotta, uit Italië.

  Wat ons betreft mag kerst goed gevierd worden met een lekker toetje. Daarom hebben wij ervoor gekozen om jullie te verwennen met een gemakkelijk recept om zelf panna cotta met stoofpeertjes te maken. Een goed voorbeeld van kleine moeite, groots effect. Je tafelgenoten zullen zeker onder de indruk zijn.

  De Kerstbox: het nagerecht

  Panna cotta

  Panna cotta is een typisch Italiaans nagerecht, oorspronkelijk komt het uit de Noord-Italiaanse regio Piëmont. De hoofdingrediënten zijn slagroom, suiker en gelatine. Bij dit gerecht voeg je een vanillestokje toe, voor de extra zachte zoete smaak.

  Stoofperen

  De stoofperen uit de Fruitbox komen uit Wijdenes, Noord-Holland. Deze Hollandse stoofperen kun je niet rauw eten. Voor het nagerecht laat je ze, samen met wat vruchtensap, kaneel en suiker, 2 uur zachtjes doorkoken. Dit geeft de peren een heerlijk kruidige en zoete smaak!

  Tips

  • Je kunt dit nagerecht heel gemakkelijk een dag van te voren maken! Vergeet dan niet om op de dag zelf de panna cotta een uurtje voor serveren uit de koelkast te halen.
  • Kijk hier voor de leukste én makkelijkste manieren om je huis gezellig én praktisch kerstproof te maken!
  • Wist je al dat wij, samen met de Wijnbeurs, ook een speciale wijnbox voor jou hebben uitgezocht? Bekijk hier de verschillende opties!

  Eet smakelijk alvast!

   

  Vorig artikel
  Vis uit het hoge noorden: gravad lax Vis uit het hoge noorden: gravad lax
  Volgend artikel
  Seizoensgroenten in de winter Seizoensgroenten in de winter

  Gerelateerde artikelen

  3 reacties

  elly schreef:

  Tot mijn spijt moet ik zeggen dat ik veel spijt heb van de kerstbox. Ik vond het geen kerstwaardig menu en had beter de gewone box kunnen nemen, die was lekkerder en veel goedkoper.
  Het was 1x proberen maar nooit meer.

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Elly, bedankt voor je feedback. Wat jammer om te horen dat de kerstbox niet zo goed is bevallen. Ik geef je bericht door aan mijn collega’s, zodat we dit bij de volgende kerstbox beter kunnen doen. Groet en een fijn weekend alvast, Frederieke

  John schreef:

  Wij hadden de vegetarische box en het was heerlijk, niet altijd makkelijk om te maken. Alles goed verzorgd. Wel aan de prijs.