Groene pesto uit Ligurië

11 juli 2014
door Wendy Achter de schermen

    basilicum

    Volgende week zit er een nieuw product in de box: pesto ligurian. Deze heerlijke Italiaanse saus wordt gemaakt van verse basilicum, knoflook, pijnboompitjes, pecorino, extra vierge olijfolie en zout. Deze lekkernij maken de Italianen thuis door de ingrediënten fijn te wrijven met vijzel. Daar heeft het groene sausje ook zijn naam aan te danken want pesto is afgeleid van het Italiaanse woord pestare wat ‘fijngestampt’ betekent! Wil je meer weten over deze groene pesto uit Ligurië? Lees dan snel verder!

    Waar komt pesto vandaan?
    Pesto eet men al heel lang en werd zelfs al graag gegeten door de oude Romeinen. Zij maakten van kruiden, knoflook en kaas een soort van papje die al op dezelfde wijze bereid werd als de hedendaagse pesto. Het hoofdingrediënt van de pesto is de basilicumplant. Deze groeit goed in de Italiaanse regio Liguria en rond de stad Genova. Daarom draagt de pesto die daar gemaakt is vaak de naam pesto alla Genova of pesto Ligurian. Belangrijk voor een lekkere pesto is dat je goede extra vierge olijfolie gebruikt en verse basilicum.

    Andere soorten pesto
    Naast de bekende groene pesto heb je verschillende andere pesto’s. Bijvoorbeeld pesto alla Siciliana, deze pesto is rood omdat hij gemaakt wordt van tomaten, kaas en amandelen. Daarnaast heb je ook nog pesto alla Calabrese deze wordt gemaakt van tomaat, paprika en zwarte peper.  Deze pesto is daarom ook iets pittiger van smaak.

    Wat maakt de groene pesto ligurian uit de HelloFresh Box zo bijzonder?
    De groene Pesto Ligurian uit de box is gemaakt van verse basilicumblaadjes en extra vierge olijfolie, beide afkomstig uit Liguria. Een bijzondere toevoeging aan deze pesto is een beetje room. Hoewel dit geheel tegen de traditionele bereidingswijze ingaat geeft deze extra toevoeging de pesto een heerlijk romige structuur en extra rijke smaak! De pesto uit de box van deze week wordt gemaakt door onze nieuwe leverancier; Kitchen on a Mission!


    Volkoren penne met tonijn en pesto ligurian
    Aankomende week gebruik je de pesto bij een pasta met penne, tonijn en tomaat. Laat je aan ons weten of het gesmaakt heeft?

     

    Eet smakelijk!

    Vorig artikel
    Watermeloenijsjes Watermeloenijsjes
    Volgend artikel
    Tour de Fresh – 3 praktische voor een frisse picknick Tour de Fresh – 3 praktische voor een frisse picknick

    Gerelateerde artikelen

    3 reacties

    Renske Leder schreef:

    Klinkt goed, de pesto van Hello Fresh is dus bereid met pijnboompitten ? In de supermarkt is namelijk niet ėėn pesto (uit een potje) meer te vinden die pijnboompitten bevat. Zelfs de Italiaanse merken gebruiken de goedkope cashewnoten. Met een staafmixer kun je natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf pesto maken. Onder een laagje olie blijft het een paar dagen goed in de koelkast.

    kim schreef:

    Het was erg lekker!

    Jeroen schreef:

    “Speciale” pesto met pijnboompitten!?!? Jammer dag er dan toch weer cashews in verwerkt zijn. Ook een beetje verwarrend CASHEWNOTEN dik gedrukt en onderin bij de allergie info: wordt gemaakt in een omgeving waar ook noten verwerkt worden. Ja inderdaad in deze pesto!