Recept: zelfgemaakte mangochutney

29 oktober 2014
door Frederieke Onze recepten

    zelfgemaakte mangochutney

    Een aantal weken geleden zat er rodekool met mangochutney in de box. Veel van jullie vroegen ons hoe je dit zelf kunt maken. Bekijk hier het recept voor zelfgemaakte mangochutney van onze diëtiste Dafna!

    Zelfgemaakte mangochutney

    Deze zelfgemaakte mangochutney is heerlijk bij bijvoorbeeld een broodje oude kaas, pikante worst, geitenkaas of gerookte kip. Ook kun je het gebruiken voor Oosterse gerechten met noedels, rijst en/of sojasaus. Klinkt dat goed? Ga dan gelijk aan de slag met dit recept.

    Huisgemaakte mangochutney

    Ingredients

    • 1 ui
    • 1 knoflookteen
    • 2 cm gember
    • 200 g mangoblokjes
    • 1 rode peper
    • 2 el olie
    • 1 tl mosterdzaad
    • 1 citroen
    • 2 el suiker
    • 2 kruidnagels
    • Benodigdheden:
    • steelpan met deksel

    Instructions:

    1. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp en pers het sap uit. Zorg ervoor dat de mangoblokjes maximaal 1 cm groot zijn. verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.
    2. Verhit de olie in een steelpan en bak het mosterdzaad 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de ui, knoflook, gember en 1 tl citroenrasp toe en bak 3 minuten mee. Voeg de mango, rode peper en zout naar smaak toe en bak 1 minuut. Voeg 50 ml water toe, dek de pan af en laat 30 minuten heel zachtjes koken. Roer tussendoor een keer om.
    3. Voeg vervolgens de suiker, kruidnagel en 2 el citroensap toe. Bestrooi met versgemalen peper en roer goed door. Dek de pan weer af en laat nog 10 – 15 minuten zachtjes koken.
    4. Schep de mangochutney over in een schone jampot.

    Tips:

    • Je kunt de mango ook vervangen door appel en/of peer. Ook kun je de suiker vervangen voor honing of voor 50 gram kleingesneden dadels.
    • Houd je van kaneel? Kook dan een kaneelstokje mee, tegelijkertijd met de mango.
    • Bewaar de mangochutney in de koelkast. Hier blijft de chutney minimaal 1 week goed. 

    Eet smakelijk! Deel jij hier een foto van jouw zelfgemaakte chutney met ons?

    Vorig artikel
    Gember: goed voor een beginnende verkoudheid Gember: goed voor een beginnende verkoudheid
    Volgend artikel
    Halloween staat voor de deur Halloween staat voor de deur

    Gerelateerde artikelen

    4 reacties

    Arthur schreef:

    Lekker. Daar ga ik mee aan de slag!

    Frederieke schreef:

    Leuk Arthur! Veel kookplezier en eet smakelijk alvast!

    Marga muurling schreef:

    Super! Kunnen we dat overheerlijke rode kool recept maken, nu dus met zelfgemaakte mangochutney

    Lejanne schreef:

    Bedankt voor het recept, erg lekker! Kan de chutney ook ingevroren worden?

    Plaats een reactie

    Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.