Thuismaaktip: Rouleau

19 september 2016
door Julius Onze recepten

  In de tweede aflevering van ‘Over smaak valt te twisten’ streden de teams Zoete emotie (groen) tegen de Smaakmakers (geel). Er kwam een hele mooie rouleau op tafel. We vertellen je meer over deze Franse klassieker.

  2016_week_36_banners_website_25_metlogo_reshoot
  Rouleau

  Oorspronkelijk is rouleau een gevuld vleesgerecht in de vorm van een rol – vandaar de Franse naam. Eigenlijk lijkt het veel op de Hollandse rollade.
  Je kunt zowel met het soort vlees als met de vulling eindeloos variëren; er is namelijk geen vaststaand recept. Een vegetarische rouleau kan ook, of je kunt ervoor kiezen om vis te gebruiken in plaats van vlees.

  Een rouleau is geen makkelijk gerecht, en voor de deelnemers aan ‘Over smaak valt te twisten’ was het maken ervan echt een uitdaging. Heb je zin om thuis aan de slag te gaan? Wij geven je een paar tips voor het maken van een heerlijke rouleau:

  • Een rouleau bestaat uit een plat stuk vlees (of bijvoorbeeld pastadeeg voor een vega versie) en een vulling. In de klassieke versie wordt vaak gemalen vlees gebruikt als vulling: de farce.
  • Het stuk vlees dat dient als buitenkant moet je platslaan, maar zorg dat je dat platslaan niet overdrijft. Overmatig slaan op het vlees maakt de structuur kapot.
  • Je kunt de vulling iedere smaak geven die je wilt. In de farce kunnen behalve vlees verse kruiden, gemalen noten en bijvoorbeeld gedroogde vruchten worden toegevoegd. Zorg dat de smaken goed bij elkaar passen. Dit is gewoon een kwestie van experimenteren!
  • Als extra laagje om de rouleau wordt vaak gedroogde ham of ontbijtspek gebruikt. Daardoor blijft de rol beter zitten en het vette van de ham of spek zorgt er tegelijkertijd voor dat het niet uitdroogt.

  In de box vind je een recept voor een varkensrouleau. Heb je die gemaakt? Wij zijn heel benieuwd naar het resultaat!

  Vorig artikel
  Een kijkje achter de schermen bij HelloFresh Een kijkje achter de schermen bij HelloFresh
  Volgend artikel
  Onze kaasboer Eriks Delicatessen Onze kaasboer Eriks Delicatessen

  Gerelateerde artikelen

  2 reacties

  Robbert schreef:

  In deze beschrijving hebben ze het over spek of ham er omheen om het uitdrogen te voorkomen, dit zat helaas niet in de box of stond niet in het recept uit de box. Dus je raad het al… erg lekker maar erg droog dat was wel zonde.

  Julius schreef:

  Ha Robbert,

  Dat is inderdaad zonde! Bedankt voor je reactie, ik ga dit met mijn collega’s overleggen!

  Groetjes,

  Julius.