Visleverancier Van Meines

23 september 2016
door Charlot van Scheijen Achter de schermen

  Visboeren Mick en Ronald vertellen over hun liefde voor hun vak. Lees in dit blog alles over onze visleverancier Van Meines.

  van-meines

  Geschiedenis Van Meines

  Van Meines is al jaren een begrip in de nationale vishandel. Philip van Meines senior begon 50 jaar geleden op het Food Center in Amsterdam met het bakken van vis, het produceren van vissnacks en het leveren van verse en gebakken vis aan viswinkels in Amsterdam en omstreken. Inmiddels zijn ze uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van visgastronomie.

  Waar komt de vis vandaan?

  De verschillende Hollandse vissoorten worden dagvers aangevoerd vanaf verschillende afslagen in Nederland, zoals de visafslag in IJmuiden. Ook krijgt Van Meines meerdere malen per week verse vis aangevoerd vanuit het buitenland. Vervolgens bewerken ze de vis en wordt de vis en kweekvis vers afgeleverd bij HelloFresh.

  Duurzaam gekweekt

  De zalm die Van Meines levert aan HelloFresh wordt gekweekt in een GLOBALGAP gecertificeerde kwekerij in Noordwest Schotland. Die afkorting staat voor Global Good Agricultural Practice. Dit zijn eisen die wereldwijd aan boeren, tuinders en kwekers worden gesteld awat betreft voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit van de producten die ze produceren.
  De zalm wordt gekweekt in kooien van 50 meter doorsnede en zijn ca. 40 meter diep. Slechts 2% van de kooien is gevuld met zalm. Zo heeft de vis voldoende ruimte om te bewegen en ontwikkelt mede door het woeste water ter plaatse een natuurlijke spierontwikkeling. De Schotse overheid controleert streng op milieueffecten. Wekelijks worden er bodemmonsters onder de kooien genomen, om te controleren of er geen gevolgen zijn voor het milieu.

   

  Vorig artikel
  Onze kaasboer Eriks Delicatessen Onze kaasboer Eriks Delicatessen
  Volgend artikel
  Thuismaaktips: ribeye Thuismaaktips: ribeye

  Gerelateerde artikelen

  1 reactie

  klant van hello fresh schreef:

  zeer bedenkelijke kwaliteit de vis wordt 2 3 of 4 keer ontdooit en weer ingevroren