Wanneer de zon zich laat zien, komt de geur van gloeiende kolen je al snel tegemoet. Ben je nog op zoek naar een smaakvol en fris gerecht voor bij jouw barbecue? Met deze twee saladerecepten maak je van een barbecue een echt feestje!
Lees meerVoor veel mensen staat een barbecue in het teken van vlees. Wij vinden een goed gekruid worstje of een stukje gemarineerde kip ook heerlijk. Maar waarom zouden we het daarbij laten?
Lees meerBier is niet alleen een frisse dorstlesser, maar wist je dat je ook heerlijk kunt koken met bier? Wij hebben onze 4 favoriete, makkelijke recepten op een rijtje gezet. Proost!
Lees meerTer ere van Koningsdag delen wij recepten waarmee je de hele dag oranje kunt eten. Van een smoothie tot taart: oranje boven!
Lees meerOok wel eens gebaald van een te hardgekookt ei, te droge roerei of een mislukt gepocheerd ei? Met deze tips word je een echte e(i)xpert!
Lees meer1 reactie
Een gepocheerd eitje voelt als echte luxe – misschien omdat niet iedereen weet hoe je dit goed doet en je het daardoor niet zo vaak eet. Maar eigenlijk is het een eitje om te maken! Zie hier je dat doet.
Lees meer1 reactie
Die azijn, het is een mythe, en ik kan er geen technologisch voordeel in bedenken.
Wat is nou de echte trick”: vooral als je er een stuk of 30 moet maken, en je niet weet wat voor kwaliteit eieren je hebt.
Neem een voldoende grote pan, met alleen een beetje zout in het water. Breng aan de kook, en breek het ei boven een theezeefje wat je eerst onder de kraan hebt natgemaakt.
Het ‘losse’ eiwit wat zo’n zooi geeft in je kookwater, zakt door het zeefje, en kun je naderhand gebruiken om een bouillon te klaren.
Het vaste eiwit rondom de dooier blijft in takt, en zo kantel je hem voorzichtig in het pocheerwater. Na een minuut of twee is ie dermate opgesteven dat je hem er met een schuimspaan uit kunt halen.
Daarna leg je ze op een bord met keukenpapier die je vervolgens in een oven op 70 graden zet.
Zo heb je 3 in tranches 30 perfect gepocheerde eieren!
Op 2 februari wordt Maria-Lichtmis gevierd: het is de tijd van kaarsjes aansteken en pannenkoeken eten. Om dat te vieren inspireren we je graag met ons favoriete pannenkoekenrecept!
Lees meerWij zijn dol op de Italiaanse keuken. Van pasta, Parmezaanse kaas en olijfolie, tot tomaten, ricotta, knoflook en basilicum. Wij delen hier waarom deze smaakmakers een must zijn én welke Italiaanse recepten je in je box kunt verwachten. Buon appetito!
Lees meerGrote kans dat je in december gaat eten met een flinke groep mensen. Wij geven je tips om de avond door te komen.
Lees meerVoor sommigen staat kerst, en dan voornamelijk het kerstdiner, in het teken van stress, aangebrande gerechten en weinig tijd voor elkaar. Onze 4 experts geven handige tips waarmee dit verleden tijd is. Dag kerststress, hallo kerstplezier!
Lees meer
Over het koken van eieren, hebben jullie gouden tips voor als je meer eieren wilt koken? 6 of bijvoorbeeld 10 of zelfs 15? En als de eieren wel of juist niet uit de koelkast komen?