Tips en Tricks

De beste barbecue-salades

Gerechten 19 juni 2018

Wanneer de zon zich laat zien, komt de geur van gloeiende kolen je al snel tegemoet. Ben je nog op zoek naar een smaakvol en fris gerecht voor bij jouw barbecue? Met deze twee saladerecepten maak je van een barbecue een echt feestje!

Lees meer

Op hete kolen

Tips en Tricks 14 juni 2018

Voor veel mensen staat een barbecue in het teken van vlees. Wij vinden een goed gekruid worstje of een stukje gemarineerde kip ook heerlijk. Maar waarom zouden we het daarbij laten?

Lees meer

Een biertje in de hand én op het bord: 4 recepten

Diner-recepten 7 juni 2018

Bier is niet alleen een frisse dorstlesser, maar wist je dat je ook heerlijk kunt koken met bier? Wij hebben onze 4 favoriete, makkelijke recepten op een rijtje gezet. Proost!

Lees meer

Koninklijke oranje recepten

Tips en Tricks 5 april 2018

Ter ere van Koningsdag delen wij recepten waarmee je de hele dag oranje kunt eten. Van een smoothie tot taart: oranje boven!

Lees meer

Zo bereid je het perfecte eitje

In de keuken 16 maart 2018

Ook wel eens gebaald van een te hardgekookt ei, te droge roerei of een mislukt gepocheerd ei? Met deze tips word je een echte e(i)xpert! 

Lees meer

1 reactie

Irene schreef:

Over het koken van eieren, hebben jullie gouden tips voor als je meer eieren wilt koken? 6 of bijvoorbeeld 10 of zelfs 15? En als de eieren wel of juist niet uit de koelkast komen?

Hoe pocheer je een ei?

Gerechten 28 februari 2018

Een gepocheerd eitje voelt als echte luxe – misschien omdat niet iedereen weet hoe je dit goed doet en je het daardoor niet zo vaak eet. Maar eigenlijk is het een eitje om te maken! Zie hier je dat doet.

Lees meer

1 reactie

Wouter B schreef:

Die azijn, het is een mythe, en ik kan er geen technologisch voordeel in bedenken.

Wat is nou de echte trick”: vooral als je er een stuk of 30 moet maken, en je niet weet wat voor kwaliteit eieren je hebt.

Neem een voldoende grote pan, met alleen een beetje zout in het water. Breng aan de kook, en breek het ei boven een theezeefje wat je eerst onder de kraan hebt natgemaakt.

Het ‘losse’ eiwit wat zo’n zooi geeft in je kookwater, zakt door het zeefje, en kun je naderhand gebruiken om een bouillon te klaren.

Het vaste eiwit rondom de dooier blijft in takt, en zo kantel je hem voorzichtig in het pocheerwater. Na een minuut of twee is ie dermate opgesteven dat je hem er met een schuimspaan uit kunt halen.

Daarna leg je ze op een bord met keukenpapier die je vervolgens in een oven op 70 graden zet.

Zo heb je 3 in tranches 30 perfect gepocheerde eieren!

Appel-banaanpannenkoeken: onze favoriet

Inspiratie 30 januari 2018

Op 2 februari wordt Maria-Lichtmis gevierd: het is de tijd van kaarsjes aansteken en pannenkoeken eten. Om dat te vieren inspireren we je graag met ons favoriete pannenkoekenrecept!

Lees meer

15 essentiële ingrediënten om Italiaans te koken

Tips en Tricks 10 januari 2018

Wij zijn dol op de Italiaanse keuken. Van pasta, Parmezaanse kaas en olijfolie, tot tomaten, ricotta, knoflook en basilicum. Wij delen hier waarom deze smaakmakers een must zijn én welke Italiaanse recepten je in je box kunt verwachten. Buon appetito!

Lees meer

Koken voor een grote groep

In de keuken 21 december 2017

Grote kans dat je in december gaat eten met een flinke groep mensen. Wij geven je tips om de avond door te komen. 

Lees meer

Stressvrije kerst: onze 4 experts vertellen hoe

Tips en Tricks 15 december 2017

Voor sommigen staat kerst, en dan voornamelijk het kerstdiner, in het teken van stress, aangebrande gerechten en weinig tijd voor elkaar. Onze 4 experts geven handige tips waarmee dit verleden tijd is. Dag kerststress, hallo kerstplezier!

Lees meer

Bekijk meer