Ingrediënten kiezen voor de box

20 mei 2015
door hellofresh Achter de schermen

  Hoe wij ingrediënten uitkiezen

  Iedere week doen wij voor jou de boodschappen voor drie of vijf complete maaltijden en gaan we voor jou op zoek naar de beste producten. Hoe we dat doen? Heel simpel, aan de hand van onze eigen selectiecriteria: de producten moeten vers en lekker zijn en het moet duidelijk zijn waar de producten vandaan komen. Lees hier meer over onze filosofie!

  Verrassende producten van het seizoen

  De selectie van de producten voor de HelloFresh Box begint al bij de ontwikkeling van de recepten. Wij kiezen bijvoorbeeld voor groenten die niet bij iedereen bekend zijn en die je ook niet snel in de supermarkt zult terugvinden. Met HelloFresh leer je dus nieuwe producten kennen en wij vertellen je hoe je ze kunt bereiden. We houden ook rekening met de seizoenen. Zo staat er in de winter regelmatig pastinaak, koolraap en boerenkool op het menu en zie je in het voorjaar meer gerechten met bijvoorbeeld raapstelen, postelein en asperges.

  Wie stelt de box samen en bedenkt de recepten?

  Thomas uit het product-team

  Dat is Thomas. “Ik ben samen met mijn team verantwoordelijk voor de inhoud van de HelloFresh Box: van receptontwikkeling tot de inkoop van alle ingrediënten. Ik kom hiervoor veel bij onze leveranciers over de vloer. Samen bespreken we welke ingrediënten er in de HelloFresh Box komen. Zo zit ik geregeld om de tafel met bijvoorbeeld de worstenmakers van Brandt & Levie of de bakker Le Perron en bedenk ik samen met Kitchen on a Mission en Maza nieuwe kruidencombinaties. Waar ik op let bij het selecteren van de ingrediënten? Het moet vooral lekker, vers en van goede kwaliteit zijn! Anders komt het niet in de HelloFresh Box. Samen met onze diëtiste ben ik veel in de keuken te vinden om de recepten te bedenken en vooral om ze te testen en te proeven. Elk recept moet aan bepaalde criteria voldoen. Zo moeten de gerechten in een box gevarieerd, gezond en gemakkelijk zijn.”

  Erg belangrijk: vers & lekker!

  Bij ons staat voorop dat de producten vers, gevarieerd en bovenal lekker zijn, dat vinden we belangrijker dan dat het product een keurmerk heeft. Zo is bijvoorbeeld niet alles altijd biologisch. Omdat de meeste producten vers zijn en direct bij de leverancier worden ingekocht, bevatten ze doorgaans geen toevoegingen zoals onnodige smaakversterkers of toevoegingen waarmee de houdbaarheid wordt verlengd. Op het etiket van ingrediënten maken wij bewust geen duidelijk onderscheid tussen biologische producten en niet-biologische producten, omdat wij altijd kiezen voor producten van goede kwaliteit waarbij respect voor het milieu en dierenwelzijn ook hoog in het vaandel staan. Wij kiezen daarom onze leveranciers zorgvuldig uit.

  Gemakkelijk en gezond

  Wij houden niet van gedoe. Daarom maken wij lekkere, maar niet ingewikkelde recepten. Alle recepten zijn in gemiddeld 30 minuten te bereiden en zijn uitgebalanceerd. Wij berekenen de voedingswaarden, zodat je zelf kunt checken dat je nooit te veel vet, koolhydraten of eiwitten binnenkrijgt. Op deze manier maken wij het je gemakkelijk. Zonder zorgen zet jij een gezonde maaltijd op tafel!

  Lees hier in meer detail waarom de HelloFresh Box een gezonde levensstijl bevordert.

  Inspiratie & variatie

  Wij laten ons inspireren door het seizoen. Het uitgangspunt bij de keuze van ingrediënten is dat ze van dichtbij komen, uit Nederland of omringende landen. Soms kan het zo zijn dat er ingrediënten uit verder weg gelegen landen in de box zitten. Dit is omdat wij variatie ook belangrijk vinden en in sommige seizoenen bepaalde producten niet goed beschikbaar zijn. We houden er niet van om voedsel weg te gooien en dus portioneren we onze producten en schenken we producten die over zijn aan de Voedselbank. Het karton van de HelloFresh Box wordt gerecycled en we gebruiken alleen niet recyclebaar verpakkingsmateriaal als dit de kwaliteit van de losse producten ten goede komt.

  Lees hier meer over onze verpakkingsmateriaal en bekijk dit blogartikel voor handige recepten voor jouw overgebleven ingrediënten.

  “Ik vind het belangrijk om met verse producten te werken en zonder pakjes te koken. Je weet gewoon niet goed wat er precies in zo’n pakje zit. Ik vind het mooi dat HelloFresh helpt om haar klanten te laten ontdekken en ervaren hoe gemakkelijk (en leuk!) het kan zijn om iedere dag met verse producten te koken. Niet alleen om ze nieuwe producten te laten leren kennen, maar ook om ze verrassende recepten te laten ontdekken. Ik word echt gelukkig als klanten vertellen dat ze (of hun kinderen) ineens zuurkool of witlof lekker vinden, dankzij een recept van ons. Ik vind het daarom leuk en leerzaam om bijvoorbeeld alle berichtjes op onze social media pagina’s te lezen. Bedankt voor al jullie feedback en foto’s van de gerechten!” vertelt Thomas.

  Heb jij vragen voor Thomas of Maartje? Laat het ons dan weten via een opmerking onder dit artikel of via onze Facebookpagina!

  Vorig artikel
  Voedzaam ontbijt met fruit en noten Voedzaam ontbijt met fruit en noten
  Volgend artikel
  Hollandse asperges uit Brabant Hollandse asperges uit Brabant

  Gerelateerde artikelen

  16 reacties

  Wij genieten heel erg van de Hello Fresh maaltijden! Heel gevarieerd, gezond en lekker! Ik zou alleen graag nog willen dat je iets meer keuzemogelijkheid had. Wij houden bv. niet van Rucola en Paprika (allergie)… Nu is de enige optie om de week dat dit in het menu voorkomt over te slaan…

  Frederieke schreef:

  Hi Monique, Leuk om te horen dat we jullie blij kunnen maken met de HelloFresh Box! Begrijpelijk dat meer keuzemogelijkheden goed uitkomt, als je allergisch bent voor producten zoals rucola. Op dit moment kunnen we dat helaas nog niet aanbieden, maar we houden je op de hoogte zodra we hier nieuws over hebben. Groetjes, Frederieke

  Sinds wij ruim een half jaar de box krijgen is er geen enkel zakje met kant en klaar mix meer in huis, het zo fijn om bv zalige pastagerechten te kunnen maken zonder al die onnodige toevoegingen; de Hello Fresh box met alle recepten erbij is een zegen! Eindelijk meer variatie die de jeugd ook aanspreekt, vooral niet elke dag aardappelen valt in goede aarde. Wel een kritische voetnoot: voor de prijs van de box mogen er wel drie niet-vegetarische maaltijden geleverd worden. Ik voeg nu zelf iets van vlees/vis toe aan het gerecht.

  Iris schreef:

  De recepten zijn heerlijk en variërend. Vooral vers. Als het pakket binnenkomt is het voor mij elke keer alsof ik een cadeautje uitpak? kinderen van 16 en 12 vinden alles lekker. Fijn, niet meer in de supermarkt staan dubben wat er weer gegeten moet worden . Bedankt Hello Fresh voor de mooie doordachte concept!

  Janke fokkema. De. Boer. schreef:

  Heerlijk, ik hoef nooit meer te puzzlen om een recept te maken. En altijd is het even lekker. Een uitkomst, bovendien heel weinig boodschappen doen.

  Ton schreef:

  Ik was echt helemaal doorgekookt. Op een gegeven moment weet je niet meer wat je nu weer moet bedenken voor de avondmaaltijd. Je gaat daardoor steeds minder gevarieerd en minder gezond eten. Ik woon alleen en dat zorgt nou ook niet echt voor een goed eetpatroon want je hebt altijd teveel van alles (om de dag kliekjesdag, bah). Kortom, de 5 daagse box voor 1 persoon is echt de uitkomst. Is wel iets duurder, maar de 6e dag kan ik nog een uitstekende gezonde maaltijd bereiden van wat er (vers) over is. Dank je wel Hello Fresh!

  L.M.Versluys-Visser schreef:

  jullie hebben heerlijke en verse spullen, maar er mogen van mij meer biologische producten komen!

  R. Muskens schreef:

  heerlijke verse producten en goed beschreven recepten, wat een genot om niet meer iedere keer te hoeven verzinnen wat er op tafel komt te staan. Geen moment spijt gehad dat we bij HelloFresch zijn begonnen. Zoals hierboven al staat geschreven is het wachten op een cadeautje!!

  lohmann schreef:

  Zouden jullie iets meer kunnen vertellen hoe jullie ” respect voor dieren welzijn” in de praktijk invullen? Wij zijn erg tevreden over jullie box, maar dit punt is voor ons heel belangrijk! Frans en Hedwig Lohmann

  Neslihan schreef:

  Ik vind het een geweldig concept en zou me zo aanmelden, het énige wat me tegenhoud is dat er geen keuzemogelijkheid is voor geen varkensvlees!!!!! Erg jammer!!!! En ik wil niet de vegetarische variant……

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Neslihan, wat leuk om te horen dat het concept je aanspreekt! Bedankt voor het doorgeven waarom HelloFresh nog niet 100% aansluit bij jouw behoeftes. Op onze website kun je van tevoren bekijken welke ingrediënten er in de box zitten en je kunt de box wekelijks pauzeren. We nemen je feedback mee in onze wekelijkse evaluatie en mochten er de mogelijkheid zijn tot het kiezen van maaltijden (zodat er geen varkensvlees in jouw box zit), dan hoor je dit natuurlijk sowieso! Groetjes en een fijne dag, Frederieke

  Patricia schreef:

  Ik wil ook even kwijt, dat ik erg uitkijk naar jullie boxen.
  En er ook veel van leer, om bepaalde groenten en kruiden te mixen.
  En dat je kwaliteit van producten gaat warderen.
  Dus bij deze,
  Groetjes Patricia

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Patricia, leuk om te horen! Ik wens je aankomende week weer veel kookplezier! Groetjes, Frederieke

  Dries schreef:

  HelloFresh heeft weer voor variatie in onze keuken gezorgd. Dank je wel voor de leuke menu’s elke week. Over het algemeen zijn we zeer tevreden met de geleverde waren.
  Toch heb ik soms wel wat bedenkingen bij het duurzame karakter…
  Zo vind ik het vreemd dat “Frieslander” aardappelen uit Spanje komen en zijn boontjes uit Kenia ook al een hele tijd onderweg voor ze op ons bord liggen (Beide toch oer-lagelanden-producten?). Ook komen heel veel producten uit Nederland en zelden uit België…

  Tot slot nog een tip: Nu nemen we een box voor 4 personen, maar onze kinderen zijn nog maar 8 & 10. Biij gevolg hebben we vaak overschot, maar in een box voor 3 zit dan vaak weer te weinig vlees/vis.
  Misschien is een 2+2 box te overwegen???

  Frederieke schreef:

  Goedemorgen Dries, wat fijn om te horen dat de box voor wat extra variatie zorgt! We worden er blij van om te horen dat jullie tevreden zijn! Bedankt voor je feedback. Begrijpelijk dat je niet verwacht dat bepaalde ingrediënten van wat verder weg komen. We proberen zoveel mogelijk producten uit het noorden van Europa te halen. Soms is dit helaas niet mogelijk en zoeken we het iets verder weg. Ook proberen we steeds meer producten uit België te laten komen, maar het klopt dat er veel ingrediënten uit Nederland komen. Goede tip over de hoeveelheid voor een gezin met 2 kinderen. Ik ga het aan mijn collega’s voorstellen! Ik wens je weer veel kookplezier en hoop dat we je nog lang kunnen verblijden met de HelloFresh Box! Groeten, Frederieke

  Jacqueline schreef:

  Lekkere recepten en mooie verse produkten. Makkelijk om te maken, alleen wel even wennen aan al dat snijwerk!? wel jammer dat je zelf niet je een box kan samenstellen.daarom kiezen we nu voor veggie omdat ik geen vis lust!