Pangasius: een visje om blij van te worden

6 maart 2015
door hellofresh Achter de schermen

  Massaman-viscurry

  Aankomende week zit er weer een lekkere vis in de HelloFresh Box: pangasius. Onze visboer Gerrit van Van Meines vertelt enthousiast over dit nog vrij onbekende visje. 

  Pangasius

  Wij houden van variatie maar respecteren tegelijkertijd de seizoenen en paaitijden van de vis. Om jullie te verassen zit er aankomende week pangasius in de box.

  “Pangasius is beslist een vis om blij van te worden maar dan moet deze wel aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. De Pangasiusfilet die wij gebruiken is afkomstig van een zogenaamde”Premium Quality” kwekerij. Deze kwekerij is “Global Gap-” en ASC- gecertificeerd en bevindt zich in relatief open water waar de vissen met voldoende ruimte op een verantwoorde manier gekweekt worden.”

  Zoals bij alle vis is datgene wat de vis eet bepalend voor de smaak van de vis. De pangasius in de HelloFresh Box is absoluut niet behandeld met conserveringsmiddelen of andere toevoegingen.

  Aankomende week gebruik je deze vis in een kruidige curry. De massaman currypasta is speciaal voor HelloFresh ontwikkelend en bevat verse kruiden, zoals kruidnagel, kardemom, gember, anijs, nootmuskaat, limoen, kurkuma, kaneel, korianderzaad, komijnzaad en citroengras!

  Eet smakelijk! Laat je ons hier weten wat je van de curry vond?

  Vorig artikel
  Salade van freekeh met spinazie Salade van freekeh met spinazie
  Volgend artikel
  Thuis bij HelloFreshers Thuis bij HelloFreshers

  Gerelateerde artikelen

  4 reacties

  Irene schreef:

  vanavond hebben we zo heerlijk gesmuld van de Massaman-viscurry.
  goede combinatie en voortreffelijk van smaak.
  de curry was zó lekker !

  Andre schreef:

  Pangasius in de HelloFresh box… Een verrassing was het zeker, maar niet een waar we hier blij van worden. Hopelijk zit er de volgende keer weer een verantwoorde, lekkere en gezonde vis in de box en wordt de Pangasius en Tilapia als vanouds gemeden.

  Marijke schreef:

  Helemaal mee eens: liever geen in Vietnam gekweekte vis, omdat die ‘agent-orange’ bevat, al is het een schrale troost dat de vis levensruimte had tijdens de groei.

  mandy schreef:

  Ik vond de Massman curry erg rijk aan smaak en voedingsstoffen! Een super goede combinatie met de geurige rijst en stevige (lees: niet waterige) vis… ik moet zeggen ; ik vond het in de pan erg veel voor 2 personen, maar het is schoon op!