Voor de borrel

4 Italiaanse picknickrecepten

Ingrediënten 16 juli 2015

Niets lekkerder dan een picknick in de buitenlucht. Waan je in Italië met deze 4 tips voor een echte Italiaanse picknickrecepten.

Lees meer

2 reacties

Rianne Ondersteijn schreef:

Weet je wat ook erg lekker is gefrituurde aubergine……aubergine in plakjes snijden bestrooien met zout een uur of 2 uitlaten lekker. droog deppen en dan door de bloem en frituren in zonnebloem olie……heeerlijk….kan ook met courgette natuurlijk…

Frederieke schreef:

Dat klinkt heerlijk Rianne! Superleuk dat je jouw tip met ons deelt:) Dankjewel daarvoor. Groetjes en een fijne dag,
Frederieke

Crumble met rode biet en chocolade

Gerechten 29 mei 2015

Deze crumble met rode biet en chocolade is misschien een beetje vreemd, maar heel lekker. Samen met de frambozen is dit echt een fantastische smaakcombinatie. De aardse smaak van biet (...)

Lees meer

5 reacties

Jorissen schreef:

Ja wel spijtig soms van het vegetarisch recept omdat de mannen daar meestal niet zo voor zijn. Dus misschien beter niet altijd erbij te doen

ellyvincken schreef:

Ik heb altijd vlees in de vriezer. Dus kan er altijd een klein stukje vlees bij.

anke schreef:

Dat is ook voor ons een oplossing vlees , vis of schaaldieren

ik zou bij een chocolade bieten crumble toch geen vlees gaan serveren… (of zijn de reacties bij het verkeerde artikel terecht gekomen?)

anke schreef:

Ja inderdaad verkeerd artikel !

Biscuitbroodjes met bosbessen

Gerechten 22 mei 2015

De bosbes is een gezonde vrucht. Dit komt door de grote hoeveelheid vitamine B en C, antioxidanten en mineralen. Daarnaast zijn bosbessen rijk aan vezels. Reden genoeg dus om dit (...)

Lees meer

4 reacties

Ellen schreef:

Zojuist gemaakt. Heerlijk! Hebben jullie ook nog leuke suggesties voor de kokosnoot. Ik heb er nooit mee gekookt.

Ingrid schreef:

Zopas mijn doos voor deze week ontvangen! Alles vers. Jammer dat er twee van de vier eitjes gebroken zijn. Verschillende verpakkingen hangen onder het eiwit.

Namens Sandra Mulder schreef:

Hoe maak je falafel balletjes? Ze zaten in het pakket van deze week (26-05-2015). Lekker was het wel, maar balletjes maken…

Kneed het deeg. Blijft overal aan plakken, behalve aan elkaar.
Maak er balletjes van, dat gaat dus echt niet.
Bak het aan elke kant bruin, dat wordt dus één kant aangekoekt en één kant grrrrr… wil niet omkeren in de pan, en de helft zit aan de bodem vast.
Eindresultaat: roerbak falafel.
Ziet er niet uit, maar smaakt nog steeds goed, en kan ook tussen de pitabroodjes gepropt worden.

Achteraf vind ik met omwegen op het blog hoe jullie het doen.
Uitrollen – daar was deze substantie veel te nat voor.
Balletjes van maken – en schone handen houden – echt onmogelijk.
Mooi opbakken – met geen mogelijkheid.

Jammer, en dan te bedenken dat dit recept was gekwalificeerd als gemakkelijk.

Jorissen schreef:

Bij ons ging het balletjes maken vanzelf en het omrollen moest je gewoon het geduld hebben dat ze net genoeg gebakken haalden dan lieten ze vanzelf los

Gezonde snack met maar 2 ingrediënten

Gerechten 15 mei 2015

Heb je na het eten van een HelloFresh-gerecht soms nog zin in iets lekkers? Maak dan deze gezonde én lekkere snack! Het smaakt zoet, maar door het gebruik van pure chocolade en muntblaadjes is het absoluut niet ongezond. Bekijk hier het simpele stappenplan!

Lees meer

Salade met gegrilde kip, olijven en flatbread

Onze recepten 29 april 2015

Wat is er lekkerder dan op een zonnige dag buiten eten? Deze salade met gegrilde kip is gemakkelijk te maken, is lekker licht maar zorgt er tegelijkertijd toch voor dat (...)

Lees meer

2 reacties

Ingrid Dollee schreef:

Waar vind je Libanees platbrood. Kan het niet vinden in de (eco) supermarkt. Vind het wel veel lekkerder dan PittaBroodje.

Frederieke schreef:

Hi Ingrid, leuk om ye horen dat het Libanees platbrood goed in de smaak valt! Je kunt het vaak vinden in een Turkse, Griekse of Arabische supermarkt. Succes! Groetjes, Frederieke

Kidspiration: zelf ijsjes maken

Gerechten 24 april 2015

De lente is in volle gang en zelf ijsjes maken is dan een briljant idee. Deze romige mango-ijsjes zijn in een handomdraai gemaakt.

Lees meer

3 reacties

Petra Brouwer schreef:

Wat een heerlijke ijsjes lijken mij dit, ga ze zeker een keer proberen. Leuk om jullie blog ook eens te lezen. Kom zeker vaker even een kijkje nemen. Groetjes Petra

Frederieke schreef:

Wat leuk om te horen Petra! Groetjes en een fijn weekend, Frederieke

helen schreef:

LEKKER deze ijsjes ga ik echt maken voor mn klein kinderen

Simpele pompoensoep

Onze recepten 10 maart 2015

Heb jij deze week de Veggiebox en nog wat flespompoen over van de bulgur met za'atar? Maak er dan een simpele pompoensoep van. Ontzettend voedzaam, verwarmend en een echte crowdpleaser. (...)

Lees meer

2 reacties

Jasperina Rigter schreef:

Ik maak al jaren ijskastsoep en dan weet je nooit precies hoe het smaakt.restje groente en aardappellen groente uitje knoflookje uit de ijskast.koken pureren .lekker met zure room en verse kruiden.bacilicum peterselie.eet smakelijk.

Nanette Lemmens schreef:

Een snelle en heerlijke pompoensoep uit een vegetarisch kookboek:
Pompoenblokjes met blokjes wortel. Een Spaans pepertje fijnsnijden en bakken in wat (olijf-) olie. Pompoen en wortels toevoegen en groenten-bouiilon erbij doen. Koken tot het zacht is en dan met de staafmixer pureren. Lekker met ( zure) room en wat fijn geknipte bieslook.
Elke herfst een succes!

Valentijnsrecept: cheesecake met blauwe bessen

In de keuken 6 februari 2015

Verras je geliefde(n) met een prachtige zelfgemaakte taart die ook nog eens geweldig smaakt. Liefde gaat immers door de maag! Met dit Valentijnsrecept voor cheesecake met blauwe bessen kun je niet anders dan punten scoren. 

Lees meer

6 reacties

Brenda schreef:

Lijkt me een heerlijke taart..maar die slagroom, moet die geklopt worden of niet??

Frederieke schreef:

Goedemorgen Brenda, de slagroom hoef je voor deze cheesecake niet te kloppen. Veel kookplezier! Groetjes, Frederieke

Alexander schreef:

hoe groot moet het hartblik/gewoon blik ongeveer zijn om een taart van redelijke hoogte te krijgen met de hoeveelheid aan ingredienten die u aangeeft.

Frederieke schreef:

Goedemorgen Alexander, sorry voor mijn late reactie. Is het inmiddels gelukt? Hoop dat de cheesecake goed gesmaakt heeft! Groetjes, Frederieke

Gem schreef:

Bij 5; met de mixer?

Frederieke schreef:

Goedemorgen Gem, jahoor dit kun je zeker met een mixer mengen. Mocht je die niet in huis hebben, dan kun je het ook proberen met een garde. Groetjes, Frederieke

Inspiratie: ga aan de slag met jouw Fruitbox

In de keuken 9 januari 2015

Heb jij onze Fruitbox al geprobeerd? De box bevat zowel Hollands seizoensfruit als exotisch fruit en de inhoud van de box is elke week anders. Volgende week zitten er Doyenné (...)

Lees meer

Gemakkelijke groene pesto

Gerechten 8 januari 2015

Ben jij ook zo’n fan van de groene pesto uit de box? Deze echte Italiaanse klassieker is perfect in een heleboel gerechten. Door pasta, op een broodje of bij een stukje gegrilde kip: pesto kan bijna overal. En je maakt het gemakkelijk zelf!

Lees meer

4 reacties

Ruddy Fisscher schreef:

Tip :
Het zou in het algemeen handig zijn als op de verpakking van de groenten bijvoorbeeld ” sla” uit
Italie staat vermeld of deze is gewassen of nog moet worden gewassen , dat staat er niet op !
Groet ,
Ruddy

Frederieke schreef:

Bedankt voor de tip Rudy! Ik geef het door aan mijn collega’s!

Fred schreef:

Heerlijk, probeer ook eens met korianderblad.

Frans schreef:

Wij zijn al een aantal maanden gebruiker van Hello Frech. Ik moet zeggen dat ik in het begin wat sceptisch tegenover stond mijn partner Marieke vond het een uitkomst en leuke recepten ik ben steeds meer gaan wennen en zijn over gegaan van 1naar 2 pers. Dan 3x per week we smullen er lekker van complimenten voor de menu samen stellingen!

Bekijk meer