Seizoen

Ingrediënt van de week: aardpeer

Onze recepten 2 december 2014

Aardpeer. Misschien ken jij dit wel als topinamboer of Jeruzalem-artisjok? Zo staat deze lichtbruine knol namelijk ook bekend. Deze winterse groente eet je vast niet elke dag. Het heeft een lichtzoete smaak en is zeker niet ongezond. Lees hier meer!

Lees meer

2 reacties

Marielle Spijkers schreef:

Hoi is het misschien mogelijk om het recept bij de fruitbox voor de volgende week ook al te kunnen raadplegen. Omdat ik hier namelijk nog wel wat ingrediënten bij moet kopen is het handig als ik dat al voorafgaand aan de box kan raadplegen zodat ik daar met boodschappen doen rekening mee kan houden.

Frederieke schreef:

Goedemorgen Marielle, bedankt voor je bericht. Helaas is dat op dit moment nog niet mogelijk. Wel krijg je elke vrijdag een nieuwsbrief met daarin de ingrediënten die je nog zelf moet toevoegen aan de recepten. Hier staat ook de Fruitbox bij. Zodra je het fruitrecept wel online kunt bekijken, laten we dit direct weten (middels een nieuwsbrief). Groetjes, Frederieke

Alles over gele biet

Achter de schermen 13 november 2014

Heb jij weleens gele biet gegeten? Volgende week gebruik je deze frisse groente door een salade met bulgur, avocado en kipshoarma. Wil je meer weten? Lees hier dan alles over gele biet. 

Lees meer

1 reactie

Henriëtte schreef:

Het recept met bulgur, gele biet, avocado en kipshoarma vond het hele gezin super lekker en verrassend. Complimenten.

Noten en vruchten verzamelen

Ingrediënten 6 november 2014

Met de herfst in volle gang is het weer tijd om volop te genieten van wat de natuur te bieden heeft. Als je nu een wandeling in het bos gaat (...)

Lees meer

1 reactie

Marion van S schreef:

Zojuist feestelijk de eerste vega box geopend en meteen soep alvast gekookt voor morgen en de pasta met courgette gegeten. Het was allemaal heel erg verzorgd en vers en lekker. Erg mooi systeem, dit.

Ingrediënt van de week: pompoen

Achter de schermen 14 oktober 2014

Wist je dat pompoenen al meer dan 10.000 jaar worden gegeten? Ben jij er ook zo dol op als wij? Deze gezonde groente zit zo nu en dan in de HelloFresh Box. Wat maakt pompoen nou zo gezond?

Lees meer

4 reacties

Saskia Sebens schreef:

Het valt me op dat de groenten regelmatig niet tot de houdbaarheidsdatum goed zijn of snel minder zijn . Nu kon ik de pompoen vandaag weggooien, terwijl de hbd. tot de 27e was. Misschien willen jullie daar eens naar kijken?
met vr. gr. saskia sebens

Frederieke schreef:

Bedankt voor je feedback Saskia! Ik ga dit zeker terugkoppelen aan ons product-team en de leveranciers. Mocht er nog een keer zoeits voorkomen, dan hoor ik het graag! Groet, Frederieke

Inge Clevers schreef:

Dat is wel grappig, de pompoen heb ik pas op vrijdag gegeten, toen was ie nog helemaal goed, hier was het een venkel die op donderdag na het doorsnijden helemaal bruin was, gelukkig had ik er 3 gekregen en ook nog een goede over, maar zo zie je maar weer, ook verse groente houdt zich niet aan afspraken….Ik zie wel dat jullie echt verse en goede producten gebruiken, dus als er een keertje iets tegenvalt zul je mij niet horen!!

Scholfilet in de HelloFresh Box

Achter de schermen 22 augustus 2014

Scholfilet is een magere vis met een vrij neutrale smaak, maar is juist daardoor goed te combineren met rozemarijnaardappelen en een salade.Wil je meer weten over de dit platvisje die volgende week in jouw box zit? Lees dan snel verder.

Lees meer

Gele biet van Paul uit Heerhugowaard

Achter de schermen 31 juli 2014

Aankomende week zit de kleurrijke gele biet in de HelloFresh Box! Deze groente die onder de grond groeit is het broertje van de rode biet, maar smaakt anders en heeft (...)

Lees meer

4 reacties

Eileen schreef:

Hoe lang zou je deze groenten moeten stomen in de hogedruk stoomoven (120 graden)?

Eveline schreef:

zojuist de gele biet gegeten in het bulgur recept, erg lekker, zou het zelf niet zo gauw gekocht hebben in de winkel maar nu ik het gegeten heb zeker wel! Kinderen vonden het ook lekker.

ingrid schreef:

ik ben absoluut geen liefhebber van rode biet maar deze gele variant is veel lekkerder!

Tour de Fresh: barbecue met vis

In de keuken 18 juli 2014

Bij de maand juli denk ik aan zomer, vakantie en de Tour de France. Wij hebben in de maand juli een Tour de Fresh voor jullie samengesteld, waarin wij handige (...)

Lees meer

3 reacties

Barbara schreef:

Goede tips! Ga ze zeker gebruiken voor mijn volgende bbq feest 🙂

Rick schreef:

Beste Barbara, Wat moet ik mijzelf voorstellen bij een bbq feest? Is dat iets speciaals anders als een normale gezellige bbq?

Jan schreef:

Iedere Barbecue is een groot feest lijk mij, Wie is nou niet vrolijk als hij met vrienden/familie een gezellige bbq houdt

Tips & tricks: Romaine sla

Achter de schermen 4 juli 2014

Volgende week zit er romaine sla in de Veggiebox. Deze knapperige krop sla heeft eigenlijk meerdere namen. Het wordt namelijk ook wel romanasla, Romeinse sla of Romaanse sla genoemd. Het (...)

Lees meer

Hollandse kersen

Achter de schermen 20 juni 2014

Volgende week zitten er Hollandse kersen in de Fruitbox. Deze kersen komen van onze teler van den Boorn in Zuid-Limburg. Hier worden deze lekkere rode vruchten geteeld, geplukt en ingepakt!

Lees meer

Speciale slasoorten, speciaal voor jou

Achter de schermen 1 april 2014

Afgelopen week zijn er zaadjes geplant voor speciale slasoorten die uiteindelijk in jouw HelloFresh Box terecht komen. En dat is net zo spannend als het klinkt. Lees snel meer over dit verhaal. 

Lees meer

4 reacties

Sylvia schreef:

Jeetje, wat leuk zeg!

Bekijk meer